Η  εταιρεία ΚΟΣΜΟΧΡΩΜ ΕΠΕ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1973 από τα αδέλφια Τρύφωνα και Πέτρο Τζώρτζη στο Περιστέρι Αττικής σε καλυμμένο ενοικιαζόμενο χώρο 200 τ.μ.

Το 1974 μεταφέρθηκε στο Καματερό Αττικής σε ένα μεγαλύτερο χώρο (450 τ.μ.) και μετά από 5 χρόνια εγκαθίσταται σε ιδιόκτητο χώρο (5.000 τ.μ.) στο 36ο χλμ Νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στα Μέγαρα Αττικής. Με νέα μηχανήματα πλέον, αρχίζει η παραγωγή παντός τύπου βιομηχανικών χρωμάτων και εμπλουτίζεται η ποικιλία των προϊόντων καθώς ενδυναμώνεται παράλληλα η θέση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά.

Το 1986, προχωρά σε επέκταση παραγωγής κατασκευάζοντας πρώτες ύλες (γαλακτώματα) για πλαστικά χρώματα.

Το 1995, λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης μετεγκαθίσταται σε νέο ιδιόκτητο χώρο (9.000 τ.μ.) στο 37ο χλμ ΝΕΟ Α-Κ, όπου και πλέον στεγάζεται έως και σήμερα συνεχίζοντας την ποιοτική της εργασία με ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες, εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο την θέση της στην Ελληνική αγορά.

Πρωταρχικός στόχος της COSMOMOCHROME Ltd, χτίζοντας σε ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις με τον πελάτη, είναι να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων (προσάρτηση πιστοποιητικού ISO 9001) της και να διατηρεί την σταθερά φερέγγυα θέση της, στην αγορά. Τα 35 χρόνια παρουσίας της, αναδεικνύουν την ΚΟΣΜΟΧΡΩΜ ΕΠΕ σε μια από τις πλέον σταθερές και συνεχώς αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελληνικής αγοράς με μεγάλες δυνατότητες παραγωγής και με προϊόντα υψηλής ποιότητας.