Χρήσιμες συμβουλές

Το πρόβλημα αυτό είναι σύνηθες και εμφανίζεται σε πολλές παλαιές κυρίως κατοικίες και επειδή δεν έχει πρόσφυση το πλαστικό χρώμα επάνω στην “κόλλα” ή τον ασβέστη. Για να διορθώσουμε την χαλασμένη επιφάνεια πρέπει πρώτα να την τρίψουμε και να την καθαρίσουμε καλά ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείματα του χρώματος και τα “φουσκώματα” που τυχόν έχουν δημιουργηθεί. Κατόπιν στοκάρουμε – αν και όπου είναι απαραίτητο – και ασταρώνουμε με ένα χέρι COSMODUR αστάρι διαλύτου. Τέλος εφαρμόζουμε ένα ή δύο χέρια ΑΝΤΙΜΟΥΧΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ FIXER.

Αν η υγρασία που έχει παρουσιαστεί οφείλεται σε βλάβη της υδραυλικής εγκατάστασης του σπιτιού, τότε πρέπει να αποκατασταθεί η βλάβη και αφού στεγνώση η επιφάνεια να προχωρήσουμε στη διόρθωση και τη βαφή της. Επίσης υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε εσωτερική υγρασία που δημιουργείται από την διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας του περιβάλλοντος με την εσωτερική του σπιτιού. Αυτό παρουσιάζεται συνήθως σε παλαιές κατασκευές όπου το μονωτικό υλικό της τοιχοποιίας έχει καταστραφεί με το πέρασμα του χρόνου. Και στις δύο περιπτώσεις, αφού καθαρίσουμε την επιφάνεια με πολύ αραιό διάλυμα χλωρίνης σε νερό, ασταρώνουμε τοπικά ή σε όλη την επιφάνεια με COSMODUR και βάφουμε δύο χέρια με ΑΝΤΙΜΟΥΧΛΙΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ FIXER ή ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ.

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται σε εφαρμογές όπου έχουμε χρησιμοποιήσει βερνικόχρωμα διαλύτου, και η ρητίνη της είναι αλκυδικής βάσης. Η χημική συμπεριφορά αυτών των ρητινών, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και εξαερισμός, είναι το έντονο κιτρίνισμά τους με αποτέλεσμα να επηρεάζουν χρωματικά το προιόν. Για να απόφύγουμε το παραπάνω φαινόμενο μπορούμε να εφαρμόσουμε την υδατοδιάλυτη σειρά βερνικοχρωμάτων EUROLAC, με ακρυλικής βάσης ρητίνες νερού. Αφού εφαρμόσουμε πρώτα το ειδικό υπόστρωμα, ΑΣΤΑΡΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ WATER PRIMER κατόπιν βάφουμε με ΒΕΡΝΙΚΟΧΡΩΜΑ ΝΕΡΟΥ EUROLAC. Το EUROLAC εφαρμόζεται και πάνω από χρώματα βάσεως διαλύτου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ένα οίκημα είναι το φαινόμενο της αυξημένης υγρασίας στους τοίχους και τα ταβάνια. Το φαινόμενο αυτό γίνεται εντονότερο στους βορεινούς τοίχους του σπιτιού όπου η βροχή πέφτει κάθετα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να διεισδύει ευκολότερα. Για να εμποδίσουμε και να σταματήσουμε το πρόβλημα, όταν η επιφάνεια είναι καινούργια, θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα χέρι αστάρι διαλύτου COSMODUR και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ANTIGREX. Για βαμένες επιφάνειες επαναβάφουμε ένα ή δύο χέρια με ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ANTIGREX χωρίς αστάρωμα. Ετσι αδιαβροχοποιούμε την επιφάνεια και δεν αφήνουμε την υγρασία να εισχωρήσει στο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα “αναπνέει”.

Και οι δύο τρόποι εφαρμογής είναι σωστοί. Εξαρτάται πάντα από τον χρόνο και τα χρήματα που διαθέτουμε. Η πρώτη μέθοδος και παραδοσιακή, είναι λίγο ακριβότερη αλλά πιο ολοκληρωμένη, δίνοντας εγγυημένη προστασία στην μεταλλική επιφάνεια που θα εφαρμοστεί. Τα προιόντα 3 σε 1 απαιτούν έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Η COSMOCHROME έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα προιόν με την ονομασία X-RUST, που προσφέρει απόλυτη προστασία της επιφάνειας από την οξείδωση, μικρό κόστος και παράλληλα εύκολη και γρήγορη εφαρμογή.

Εάν στην επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε έχουμε εφαρμόσει παλαιότερα “κόλλα” ή ασβέστη χρειάζεται η χρήση ασταριού διαλύτου COSMODUR ένα χέρι. Για τις παλαιότερα βαμένες επιφάνειες με πλαστικό χρώμα, δεν χρειάζεται αστάρωμα, αλλά μπορούμε να επαναβάψουμε κατευθείαν δύο χέρια με ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ. Σε καινούργιες εξωτερικές επιφάνειες θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσουμε ένα χέρι αστάρι διαλύτου COSMODUR και κατόπιν ένα οι δύο χέρια EURACRYL ΑΚΡΥΛΙΚΟ 100%. Σε καινούργιες εσωτερικές επιφάνειες εφαρμόζουμε ένα χέρι υδατοδιάλυτο COSMOMDUR και κατόπιν ένα ή δύο χέρια ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ.